Voorjaarsreis 2019

Voorjaarsreis 2019: vertrek 1 mei 2019 (12 of 15 dagen)

Reismogelijkheden

 • Optie 1 (deels Turkije, deels Rhodos): 12-daagse hoteltrektocht (met meefietsende gids en eerste deel ook met volgwagen), 6 overnachtingen in Turkije en 5 overnachtingen op het Griekse eiland Rhodos.
 • Optie 2 (Turkije): 15-daagse hoteltrektocht (met volgwagen en meefietsende gids), 14 overnachtingen in Turkije.
 • Eerste deel van de fietsvakantie

  De fietsvakantie begint in het Turkse dorpje Dalyan, ingeklemd tussen het strand van Iztuzu en het meer van Köycegiz. De rivierdelta is een waar ecologische bezienswaardigheid met een grote verscheideneid aan vogels en planten.

  Grote trekpleister is ongetwijfeld het Iztuzu-strand, één van de belangrijkste nestplaatsen voor de bedreigde Caretta Caretta zeeschildpad in het Middellandse Zeegebied. Dit gebied is ook cultuurhistorisch aantrekkelijk vanwege de antieke Karische stad Kaunos, haar stadsmuren en rotsgraven.

  Fietsend langs de boorden van het Köycegiz-meer gaat de reis door het agrarische achterland met zijn vele fruitteelt richting de Golf van Gökova. Vervolgens gaat de fietsreis verder over het betoverende schiereiland van Bozburun, een zo goed als onontdekt achterland van de stad Marmaris met z’n vele baaien en ongerepte natuur.

  Optie 1: tweede deel van de fietsvakantie op het Griekse eiland Rhodos

  Op dag 7 gaan de deelnemers die hebben gekozen voor een voortzetting van hun fietsvakantie op het Griekse eiland Rhodos, met de veerboot over. Op Rhodos volgen nog vier fietsritten met drie verschillende overnachtingslocaties, waaronder een binnen de oude stadsmuren van de middeleeuwse hoofdstad Rhodos.

  Optie 2: tweede deel van de fietsvakantie in Turkije

  De deelnemers die hebben gekozen voor de voortzetting van hun fietsvakantie in Turkije, zullen op dag 7 vanaf Fethiye de Trans Lykia-fietsroute volgen. Een hoteltrektocht langs verscheidene oudheidkundige bezienswaardigheden uit het antieke Lycië en langs de turquoise kustlijn van Turkije.

  Aard van de fietsroutes

  Alle fietsroutes gaan over geasfalteerde en grotendeels autoluwe binnenwegen. De omgeving is heuvelachtig en op sommige trajecten licht bergachtig. De lastigste etappe is de fietsrit van Bozburun naar Icmeler op dag 6. Deze is relatief kort, maar bevat wel wat meer hoogtemeters.

  Voor een ieder met een gezonde basisconditie en enige fietservaring in de bergen is deze fietsvakantie goed te doen.

  Prijs optie 1: vanaf € 825,- p.p.

  Prijs optie 2: vanaf € 975,- p.p.

  Prijzen zijn op basis van 2 personen per kamer.

  Heeft u interesse in deze voorjaarsreis, neem dan voor een uitgebreider reisprogramma en kostenoverzicht contact op met Raymond Bouwer via raymond@eye4cycling.com.