Fietsen en varen langs de Lycische kust

Fietsen en varen

Fietsen en varen langs de Lycische kust van Turkije

U verblijft op een gület, een houten zeilschip met alle comfort en luxe die u zich maar kunt wensen.

Het schip zal voornamelijk op de motor van baai naar baai varen en onderweg de groep naar de plaatsen brengen van waaruit de fietsroutes zullen vertrekken.

De meeste overnachtingen zullen in een baai plaats vinden, zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur. En wat dacht u van een frisse duik voor het ontbijt?!

Routes gaan dwars door schitterende natuur

Vijf dagen staan er schitterende fietsroutes op het programma. De deelnemers kunnen ervoor kiezen deze routes te rijden op eigen gelegenheid met een GPS of deze in groepsverband af te leggen onder begeleiding van de gidsen die meefietsen.

De routes gaan dwars door schitterende natuur met prachtige vergezichten, langs overblijfselen van oude beschavingen en door pittoreske Turkse dorpjes.

Kortom een actieve, maar ook relaxte vakantie waarbij u echt iets van het land ziet en er 's middags tijd is om te ontspannen met een boek of een duik in zee.

Dagelijkse afstanden

Fiets en vaar vakanties in TurkijeDe afstanden variëren van 20 tot circa 40 km met af en toe wat klimwerk in een heuvelachtige omgeving. De heuvels zijn nergens lang en voor een ieder met een gezonde basisconditie goed te volbrengen.

De dagelijkse tochten hebben een recreatief karakter. Er zullen regelmatig pauzes worden ingelast om te drinken, uit te rusten of om gewoon te genieten van de omgeving. De tochten gaan zoveel mogelijk over smalle en verkeersluwe wegen door de natuur, de bergen, de bossen of het platteland. De routes gaan over verharde, maar ook enkele goed begaanbare onverharde paden.

Aan het einde van iedere dag, na het diner, zullen de gidsen u bijpraten over de route van de volgende dag en zal een fotopresentatie worden getoond met foto's die die dag zijn geschoten.

Volpension

Er is ook tijd om te genieten tijdens een fiets & vaar vakanties in TurkijeDeze fiets-vaarvakantie is op basis van volpension. Dit houdt in dat het ontbijt, de lunch en het diner voor u worden verzorgd.

Ook als vegetariër kunt u lekker eten in Turkije. De Turkse keuken kent vele heerlijke vegetarische gerechten. Als u bij uw boeking doorgeeft dat u vegetariër bent, zullen wij de kok die aan boord de maaltijden bereidt, informeren.

Fietsen en varen vanaf € 765,- p.p.

Voor vertrekdata: zie ‘Reisdata & prijzen'

Inclusief

 • Volpension, beginnend met een diner op de eerste dag en eindigend met een ontbijt op de laatste dag
 • 5 Prachtige fietsroutes, inclusief begeleiding
 • Dagelijks gedetailleerde routebriefings
 • Huur van de fiets
 • Technische assistentie
 • Meertalige begeleiding

Exclusief

 • Retourvlucht Dalaman
 • Luchthaventransfers
 • Dranken aan boord en tijdens de lunches
 • Huur GPS
 • Huur helm
 • Fooi voor gidsen en bemanning
 • Eenpersoonstoeslag
 • Visakosten Turkije à ± $ 20,- (gegevens 2015)
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Globaal fietsvaarprogramma Lycische route

Dag 1.

Aankomst op luchthaven Dalaman en ontvangst aan boord in de haven van Fethiye.

Dag 2.

Fethiye-rondrit schiereiland, 18 km/275 hm
Heuvelachtig en geheel verharde ondergrond.

Dag 3.

Gemiler baai-Kayaköy-Gemiler baai, 20 km/200 hm
Eenvoudige klim aan het begin, daarna grotendeels vlak, geheel verharde ondergrond.

Dag 4.

Sarigerme-Sarsala baai, 38 km/350 hm
Vlak in het begin en later overgaand in heuvelachtig, deels verharde en deels onverharde ondergrond.

Dag 5.

Rustdag: dagtrip naar Dalyan. Vanuit de haven van Göcek per bus (1 uur) naar Dalyan. Dagvullend programma, waaronder een boottrip inclusief lunch.

Dag 6.

Günlükü baai-Fethiye-Boncuk baai, 30 km/200 hm
In het begin heuvelachtig en daarna geheel vlak, eerste gedeelte onverhard daarna verharde ondergrond.

Dag 7.

Kanalen- en groene valleiroute, 43 km/100 hm, met een authentieke, overheerlijke lunch bij de familie Yalçin (alles uit eigen tuin en traditioneel bereidt). Bezoek aan Yalçins eigen culturele museum.
Heuvelachtig over gedeeltelijk verharde en onverharde binnenwegen

Dag 8.

Afhankelijk van de vluchttijden kunt u wellicht nog een gezellige ochtend in het oude centrum van Fethiye doorbrengen. Dit centrum is op loopafstand van het schip.
Transfer naar de luchthaven Dalaman.

Dit bericht is ook beschikbaar in het: Engels

2 Reacties

 1. Anja
  Na 15 jaar zelfstandig door de wereld fietsen, nu via Cycletours 2 groepsreizen achter elkaar geboekt bij Eye4cycling: de fiets/vaarweek én de Translykia. ’s Morgens van de boot aan land met de fietsen, prachtige tochten met Raymond gemaakt, heerlijke lunch aan boord en dan tijd om te genieten. Zo ontspannen, moest er even aan wennen. Maar met het mooie weer, een lekker briesje, prachtige omgeving, leuk gezelschap en slapen onder de sterren is dat prima gelukt. De Translykia week met nieuwe groep gefietst door steeds wisselende omgeving, veel groen, klimmetjes, leuke dorpjes, opgravingen en prachtige uitzichten langs de kust. We hadden het geweldig. En wat werd er goed voor ons gezorgd door Raymond en zijn team!
 2. Wat een mooie site is dit geworden zeg! Zelf gedaan of laten doen ;-) Gefeliciteerd er mee, wordt vast en zeker een succes! Gr, Remko

Reageer op dit bericht