8-daagse fietsreis Macedonië

Fiets door MacedoniëIn de voetsporen van Alexander de Grote. Fietsreis door het merengebied van Zuidwest-Macedonië

Macedonië is een uitgelezen land voor het maken van een fantastische fietsvakantie. Dit prachtige land op de Balkan wordt gekenmerkt door zijn prachtige natuur, rijke historie, vriendelijke bevolking en verkeersarme goed geasfalteerde wegen.

Tijdens deze fietsvakantie fietst u door Mavrovo National Parc en lopen de routes langs vele riviertjes en maar liefst vier meren.

Rit door de geschiedenis van Macedonië

Macedonië heeft een rijke geschiedenis en dat is overal te zien, vooral de Turkse invloeden als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk ziet u terug in de Macedonische cultuur.

Macedonische hoofdstad Skopje

De hoofdstad van het land is Skopje. Deze stad werd in 1963 verwoest door een zware aardbeving. De oude marktplaats bleef grotendeels bespaard en heeft zijn oosterse sferen kunnen behouden.

Eén van de mooiste attracties is de stenen brug met 55 bogen over de rivier de Vardar die in de 15e eeuw is gebouwd. Rondom deze brug zijn nog veel Islamitische invloeden te herkennen, met name in de Turkse wijk. Deze wijk is ontstaan doordat Sultan Mehmed II de brug liet bouwen door Turken.

UNESCO werelderfgoed - Oude cetrum van Ohrid

Voor iedere dag één

Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, wordt ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd: voor iedere dag één.

Er is tijdens deze fietsvakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen.

Unesco werelderfgoed

Het oude centrum van Ohrid moet u beslist gezien hebben. Het is niet voor niets dat deze plaats op de lijst van Unesco werelderfgoed staat.

Ohrid is een waar openluchtmuseum met prachtige eeuwenoude kerkjes, zoals het schitterende Sveti Jovan Kaneo, gebouwd op een overhangend klif boven het meer, en Sveti Clement bij Plaosnik met bijzondere fresco's en iconen.

Boven op de heuvel van de stad vindt u de middeleeuwse burcht van de Bulgaarse tsaar Samuil die rond 1018 is gebouwd en waarvan u de overblijfselen kunt bewonderen. Vanaf de burcht heeft u een schitterend uitzicht over Ohrid en het meer.

Fietst door Macedonische natuurparken

Fietsen door Mavrovo National Parc

U fietst door het prachtige Mavrovo National Parc, het grootste nationale park in het Balkangebied. Zie de met graslanden bedekte plateaus en bergruggen rondom de Mali Sar, die ’s zomers bezaaid zijn met talloze bergbloemen. Herders trekken sinds mensenheugenis met hun schapenkuddes deze bergen in om de zomerse hitte van de valleien te ontvluchten.

Kortom, er valt veel te zien in dit prachtige gebied aan flora, fauna en historie!

8-Daagse individuele hoteltrektocht vanaf € 569,- p.p.

Voor vertrekdata: zie ‘Reisdata & prijzen'

Inclusief

 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Alle (bagage)transfers in deze week exclusief de luchthaventransfers
 • Engels-/Nederlandssprekende contactpersoon
 • Routebeschrijvingen
 • Gedetailleerde kaart van de omgeving

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Luchthaventransfers
 • Lunches en diners
 • Dranken en andere versnaperingen
 • Huurfiets Ghost Hybride - Panamao X3
 • Eenpersoonstoeslag
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Reisschema

Dag 1. Aankomst
Dag 2. Rondrit Mavrovo-meer (32 km, 250 hm)
Dag 3. Mavrovo-Debar (53 km/200 hm)
Dag 4. Debar-Vevcani (48 km/450 hm of 55 km/700 hm)
Dag 5. Rondrit Vevcani (49 km)
Dag 6. Vevcani-Ohrid (36 km/200 hm of 55 km/200 hm, asfalt/onverhard)
Dag 7. Rustdag, korte fietsrit (30 km) mogelijk en indien van toepassing transfer naar hotel in Skopje
Dag 8. Transfer naar luchthaven Ohrid of luchthaven Skopje

Dit bericht is ook beschikbaar in het: Engels

10 Reacties

 1. 11 daagse fietsreis Macedonië, mei 2015 Prachtige fietsreis rond meren en door schitterende natuurparken. Mooie, rustige routes over goede wegen en een aantal stukjes onverhard door een boerenlandschap. Overal om je heen bloemen, hagedissen en bijzondere vogels, waaronder pelikanen. Uitstapjes naar een waterval, een gereconstrueerd dorpje op palen in het water, klooster, kerk en zelfs naar Albanië. De inwoners zijn vriendelijk en gastvrij en de prijzen zijn aangenaam laag. De hotels zijn goed gekozen en heel verschillend. Ohrid is een gezellige plaats om een rustdag door te brengen. Uitstekende begeleiding en verzorging door Raymond en Simone. Echt een aanrader.
 2. Wat een voorrecht om de eerste fietsreis in Macedonie mee te maken. Geweldig wat een mooie tocht, een aanrader voor iedereen die graag door de natuur fietst. Je komt echt alles tegen, zoveel variaties in "groen" , bloemen, volop in bloei en dan de vogels, tot zelfs pauwen en pelikanen aan toe. Slapen op heel idyllische plekjes, zoals in een klooster of in een hotel aan het meer,waar de pelikanen bijna aan je voeten zwemmen.Kortom wij hebben genoten van deze fietsreis. Dit mede mogelijk gemaakt door de goede organisatie van Raymond ( en verzorging van Simone), die het toch maar weer voor elkaar krijgt ,deze routes over bergen en door leuke dorpjes met veel leuke bezienswaardigheden , aan elkaar te knopen. Klasse, Raymond. Wij kijken nu al uit naar de volgende, haha.
 3. Macedonie, een aanrader! Een prachtig fietsland met klimmetjes en vele afdalingen. Iedere dag was weer veelbelovend en vol verrassingen. prima georganiseerd door Raymond en Simone. Iedere fietstocht was perfect in balans met rustpauzes, picknicks en lunch. Het bracht ons op vele mooie idyllische plekjes aan verschillende meren met veel groen en bloemen, watervallen, kloosters, kerken en boomgaarden. Iedere dag werden we weer beloond met een lieflijk hotelletje met een leuke sfeer en vriendelijkheid, heerlijk eten, wijn en natuurlijk bier. De rustdag in Ohrid was ook gezellig, erg de moeite waard. Een stadje gelegen direct aan het meer met veel cultuur en winkeltjes, met een boulevard vol terrassen die toch rust uitstraalt. Kortom een land dat nog ongerept is. Tot slot een pluim voor de organisatie van Raymond en Simone, deskundig, warm en hartelijk, Dank voor deze fantastische dagen! Lea en Hans
 4. De fietsvakantie in Macedonie van 12 mei was weer een geweldige belevenis. Zeker omdat het de eerste tocht was en we hadden dus nog geen respons, behalve van Raymond en Belinda zelf. Maar wat gezegd is, werd volledig waar gemaakt. Het is een heel mooi land om te fietsen. Prima wegen en lekker rustig. Meestal door prachtige natuur. Veel groen en snel stromende bergbeekjes. Zelfs de sneeuw was nog te zien op de bergtoppen. De meren waren een bezienswaardigheid op zich. Vooral het Prespameer met een mysterieuze lichtval en zijn pelikanen. Heerlijk om te zwemmen hoewel het water nog wel aan de koude kant was. Neem wel waterschoenen mee. De tochten waren prima te doen, soms even afzien maar dan weer de beloning, een heerlijke afdaling. De ligging van de hotels was heel afwisselend en allemaal prima. Leuke picknick plekken waar we genoten van een heerlijke lunch verzorgd door Simone. Ik heb enorm genoten en kijk terug op een heerlijke vakantie. Raymond bedankt voor de fantastische tochten die je voor ons hebt bedacht. Ook de fietsen waren super. Macedonie een echte aanrader! Groet, Joke
 5. Eye4cycling heeft wederom een hele fraaie fietsvakantie neergezet. De tweede groepsreis in Macedonie van 30 juni was een schitterende ervaring. Een landschap wat te beschrijven is al een mix tussen de Franse Alpen en Zuid Oostenrijkse merengebieden. De routes gingen over relatief goede wegen met weinig verkeer, alhoewel het oppassen blijft voor een enkele snel passerende Mercedes. Gelukkig geen agressieve honden of andere fietsongemakken, je kunt heel ontspannen fietsen. Langs enkele routes volop fruit, noten ed in de bomen, heerlijk voor de liefhebbers. Hotels waren prima, meestal direct aan het water zodat na de fietstocht een heerlijke duik in het meer genomen kan worden met glashelder water en prachtig uitzicht op de omringende bergen. Overal lekker kunnen eten, wel zijn de porties ruim en ze houden van vlees. Soms heb je aan een salade met wat brood genoeg. De Macedoniërs zijn bescheiden en vriendelijke mensen die meestal een enkel woordje Engels spreken. De hybride fietsen zijn een genot, fietsen erg licht en vormen geen probleem voor een enkele stukje onverhard. Wel ontbreekt een standaard wat lastig is als je even afstapt om bijvoorbeeld een foto wilt nemen. Tochten zijn goed te doen, ook de enkele langere klim in de tweede week. Gelukkig is bij warm weer er redelijk veel schaduw op de route. Ik sluit me bij de anderen aan: een echte aanrader ! Groeten Herman
 6. An exciting eleven day (400 km) trip on the bikes, of course, trough Macedonia and even, for a few hours, in Albania. From Ohrid as the central operating place we made a trip along the Mavrovo Lake, Debar, Vevchani, Otesevo, Sint Naum and the Ohrid Lake. Nature is beautiful and fresh without pollution. Clear water, a lot of animals, fishes, butterflies and, not always a pleasure, insects. Saw for the first time pelicans in their natural habitat. So quiet we could hear frequently the noise of the living nature. Enjoyed the local wines and food. A straight farmers kitchen, using just natural products, without any adornment, very tasteful. Had a good stay thanks to the perfect organization by Eye4Cycling.
 7. Prima fietsreis. Niet te zwaar. Comfortabele hotels, meestal met gelegenheid om te zwemmen. Goede fietsen. Ik was nog nooit in Macedonië geweest. Het is een aanrader. Mooie ritten door bossen. Uitzicht over meren. Fraaie kloosters. En de stad Ohrid wordt niet voor niets de 'parel van de Balkan' genoemd.
 8. Mooie fietsvakantie door een prachtig landschap. Voor de fietser die van een bergje houdt.
 9. Wij hebben met gezin (3 boys, 16,14,11) een fantastische vakantie gehad. Het fietsen was pittig, maar ging goed. Zelfs onze jongste telg kon alle heuvels bedwingen. Leuke afwisseling in 's ochtends fietsen en 's middags zwemmen! Echte beloning voor de boys. Prachtige natuur en meren. Kortom een vakantie om niet te vergeten!
 10. Vakantie september 2016 Macedonië We zijn alweer een paar weken terug in Nederland van een Wandel en Fietsvakantie in Macedonië. Eerst hebben we met zijn 4tjes een week gewandeld. We zijn begonnen in Ohrid en vandaar uit kregen we om 2 dagen een transfer naar de volgende plaatsen: Vevcani, Lazaropole en als laatste plaats Mavrovo. In iedere plaats hebben we schitterende wandelingen gemaakt in een WONDERSCHONE NATUUR. Alle wandelingen met hun eigen karakter! De 12 daagse Fietsvakantie begon op 24 september in Mavrovo, daar ontmoeten we ook Simone, Raymond en de andere fietsers. Een leuke groep van 13 personen. De fietsroutes waren soms pittig, soms over onverharde wegen maar goed te doen. Wat hebben we genoten van Macedonië, wat een fantastisch groen land met een vriendelijke bevolking. En natuurlijk ook (en zeker heel belangrijk), de goede organisatie van EYE4CYCLING. De fietstochten met de lunches (gezellig picknicken). De met zorg uitgezochte sfeervolle hotels en zeker niet op de laatste plaats de perfecte fietsen! Alles was zoals gewoonlijk door Simone en Raymond uitstekend verzorgd. Zowel de wandel als de fietsvakantie waren PERFECT. Bedankt. Jose, Jaap, Ton en Lia.

Reageer op dit bericht