15-daagse fietsreis Turkije (combi fiets-vaar en hoteltrektocht), in groepsverband

Combireis in Turkije: week fiets-vaarvakantie en week hoteltrektocht

Week 1. Fietsen en varen langs de Karische kust

De eerste week van de fietsvakantie Fiets-vaarmaakt u kennis met het oude Karia. Deze tijd gaat terug naar de late periode voor Christus en de streek bevond zich geografisch gezien ten noordwesten van Lycië. In tegenstelling tot veel omliggende volkeren stammen de Kariërs niet af van de Grieken maar van de Etrusken. In de derde eeuw na Christus werd dit gebied veroverd door Alexander de Grote. Dit gebied staat bekend om zijn zeer grillige kustlijn, ongerepte natuur en ontelbare verlaten baaitjes. Het gebied is dun bevolkt met diverse haventjes en autoluwe paden. Er is geen wijdvertakt wegennetwerk en het gebied is uitermate geschikt voor een fiets-vaarvakantie.

U verblijft op een 30 meter lange gület, een houten zeilschip, met alle comfort die u zich wenst. De cabines hebben een eigen toilet en douche. Het schip zal voornamelijk op de motor van baai naar baai varen en onderweg de groep naar de plaatsen brengen van waaruit de fietsroutes zullen vertrekken. De meeste overnachtingen zullen ook in een baai plaatsvinden, zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur.

Aard van de fietsroutes in week 1

De dagelijkse fietsroutes zijn recreatief van aard en variëren van 22 tot 40 km. Dit gebied is niet vlak. Er dienen regelmatig klimmetjes te worden overwonnen. Echter, echt steil zijn deze niet. Het gemiddelde stijgingspercentage is circa 5%. We gaan nooit hoger dan circa 300 meter. Alle routes, met uitzondering van de eerste rit, gaan over verharde wegen met weinig verkeer. De fietsroutes zijn geschikt voor fietsers met een gezonde basisconditie. En mocht u een dagje niet willen fietsen, dan kan dat natuurlijk ook.

De dagelijkse fietsritten duren circa 3-4 uur en beginnen na het ontbijt tussen 9.00-9.30 uur. Op een aantal dagen kunnen de deelnemers kiezen uit twee fietsroutes: een lichte en een wat zwaardere route. U kunt dan zelf bepalen welke route u wilt gaan fietsen. Op beide routes wordt u vergezeld door een gids die met u meefietst. Ook indien het niveauverschil in de groep te groot is, kan besloten worden om de deelnemers op te splitsen in twee groepen, zodat een ieder in zijn eigen tempo kan fietsen.

Onderweg wordt regelmatig gepauzeerd voor bijvoorbeeld het nemen van foto’s of een glaasje thee.
Het streven is om omstreeks 13.00 uur weer terug te zijn bij de boot voor een uitgebreide lunch. In de middag is er dan tijd voor ontspanning en meestal wordt er ook een stuk gevaren naar de volgende fraaie baai.

Week 2. Hoteltrektocht: fietsen langs de zuidwestkust van Turkije

Tijdens de tweede week van de fietsvakantie is het niet alleen genieten van de prachtige omgeving en de wisselende landschappen, maar stappen we ook af en toe even terug in de tijd. Het leefgebied van de Lyciërs bevond zich globaal gezien tussen de baaien van Fethiye en Antalya, omsloten door een bergachtig gebied. We beginnen in het meest zuidwestelijke deel van het oude Lykia: Fethiye. Vanuit Fethiye fietsen we verder in noordelijke richting naar Patara. Vanuit het gezellige vissersdorpje Kaş fietsen we langs de spectaculaire kustlijn door naar Finike. Finike staat bekend om de vele fruitbomen en via de zandstranden van Adrasan komen we bij het indrukwekkende oude Olympos.

Aard van de fietsroutes in week 2

Trans LykiaDe routes gaan over goed begaanbare wegen en, op een enkel stukje na, over geasfalteerde binnenwegen. We fietsen door afwisselende natuur, pittoreske dorpjes en langs oudheidkundige monumenten in het landschap. De route voert ons langs de prachtige Lycische kustlijn afgewisseld met heuvelachtig terrein met klimmetjes die niet langer zijn dan een paar kilometer.

Prijs groep: vanaf € 1.295,- p.p.

(op basis van 2 personen per kamer)

Voor vertrekdata: zie ‘Reisdata & prijzen'

Inclusief

 • Arrangement van 15 dagen, waarvan 7 overnachtingen op een schip en 7 overnachtingen in kleinschalige familiehotels/bungalows
 • Volpension, beginnend met diner op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag en lunches onderweg op bijzondere plaatsen (exclusief lunch en diner op de rustdagen)
 • Koffie/thee en andere versnaperingen onderweg tijdens de tweede week
 • 10 Verrassende fietsroutes lans de zuidwestkust van Turkije, inclusief begeleiding
 • Volgwagen tijdens de tweede week
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Bagagevervoer
 • Nederlands sprekende, meefietsende gids

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Luchthaventransfers
 • Eenpersoonstoeslag
 • Dranken tijdens lunches en diners en andere kosten van persoonlijke aard
 • Lunch en diner op twee rustdagen
 • Huur fiets: trekkingfiets of e-bike
 • Huur helm
 • Huur GPS
 • Visum Turkije
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Reisschema

Week 1
Dag 1. Aankomst luchthaven Dalaman, transfer naar haven van Fethiye
Dag 2. Kille baai-Sarsala baai (22 km/450 hm)
Dag 3. Ase baai-Guzelyurt-Ase baai (40 km/300 hm)
Dag 4. Serçe baai-Bozburun harbour (25 km/450 hm)
Dag 5. Selimiye-Bayir Koy-Turgut baai (27 km/350 hm of 600 hm
Dag 6. Oraniye-Bencik baai (25 km/200 hm of 40 km/450 hm)
Dag 7. Varen naar haven van Fethiye (onderweg zwemgelegenheid)
Dag 8. Ontschepen en transfer naar hotel in Fethiye

Week 2
Dag 9. Fethiye-Patara (60 km/400 hm)
Dag 10. Patara-Kaş (40 km/500 hm)
Dag 11. Rustdag in het pittoreske Kaş
Dag 12. Kaş-Finike (66 km/500 hm)
Dag 13. Finike-Adrasan (46 km/500 hm)
Dag 14. Adrasan-Cirali-Olympos-Adrasan (50 km/600 hm)
Dag 15. Transfer van Adrasan naar de luchthaven van Antalya

Dit bericht is ook beschikbaar in het: Engels

No Comments Yet.

Reageer op dit bericht